top of page

Hummer

De Hummer evolueerde van de militaire Humvee (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), een model dat voor het eerst werd gebruikt door het Amerikaanse leger in Panama in 1989 en vervolgens vaak werd gebruikt tijdens de Golfoorlog van 1990-1991. De robuuste bouw en stabiliteit van de Humvee off-road maakten het een steunpilaar van de Amerikaanse militaire operaties in het Midden-Oosten voor meerdere jaren.

De High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle werd door het Amerikaanse leger bedacht als een veelzijdige modernisering van Jeep-trucks zoals de M715 en de Commercial Utility Cargo Vehicle (CUCV).

De originele Humvee, een (relatief) lichtgewicht, dieselaangedreven, vierwielaangedreven tactisch voertuig, is een bijzonder bedreven off-roader die goed presteert op een verscheidenheid aan verraderlijke terreinen dankzij zijn stabiliserende 7-voet breedte en een groot aantal ontwerpkenmerken, waaronder onafhankelijke dubbele wishbone-ophangingseenheden en spiraalvormige versnellingsreductienaven voor een betere bodemvrijheid. 

 

Ondanks het gebrek aan bepantsering, maakten de robuuste bouw en terreincapaciteiten van de Humvee het een effectief tactisch werkpaard.

Hummer2.jpg
Hummer5.jpg
Hummer1.jpg
bottom of page